50-vuotias Meira ketsuppi on kansallisruokaa

Meira ketsuppia on valmistettu Helsingissä Vallilan maustetehtaalla vuodesta 1974 ja tänä vuonna tämä rakastettu ketsuppi täyttää 50 vuotta. Ketsuppi on makaronilaatikon paras kaveri, mutta pastaruokien lisäksi se toimii hampurilaisten kaverina ja dippinä.

Julkaistu

Teksti

Meira

Kuvat

Meira

Kaupallinen yhteistyö

Meira

Aina enemmän tomaattia

Meira Ketsuppi on valmistettu runsaasta määrästä tomaatteja. Se on hyvin täyteläinen ja tuhti eikä se sisällä lainkaan lisä- tai säilöntäaineita, keinotekoisia makeutusaineita tai sakeuttamisaineita.

Meiran ketsupit valmistetaan ja on kehitetty Suomessa Meiran maustetehtaalla Vallilassa. Meiran ketsupeilla on Avainlippu-tunnus.

"Voimme antaa Meiran ketsupille laatutakuun: aina enemmän tomaattia”, kuvailee Meiran Food Service asiakasmarkkinointipäällikkö Susanna Koroma-Nyström.

Meira Ketsuppi 1500 x 1000 px

Laadukasta ketsuppia kolmessa vuorossa kotimaisin voimin

Viime vuonna Meiran tehtaalla valmistettiin yli 3 miljoonaa kiloa ketsuppia maustamaan suomalaisten suosikkiruokia.

"Me tuotannossa suunnittelemme aina ketsuppien valmistuksen myyntiennusteiden mukaan. Kun tiedämme, mistä tuotekoosta aloitamme, käynnistämme rattaat", kuvailee Jesse Roininen, työnjohtaja Meiran Vallilan tehtaan maustekastikkeiden osastolla.

"Ensimmäisenä koneemme annostelevat automaattisesti veden, me punnitsemme joukkoon mausteet, suolan ja sokerin. Etikkahapon jälkeen on tomaatin vuoro. Tämän jälkeen seosta sekoitetaan, kuumennetaan, jäähdytetään, homogenoidaan ja lopulta siirretään pakkaussäiliöihin, Lopulta pakkauslinjalla valmis ketsuppi pakataan tuotepakkauksiin", Jesse Roininen avaa tuotantoprosessia.

Tuotannossa tehdään työtä kolmessa vuorossa. Tärkeä osa kokonaisuutta ovat laitteiden ja säiliöiden pesu ja desinfiointi.

"Etenkin, kun valmistamme säilöntäaineetonta tuotetta, on puhtauteen panostaminen erittäin tärkeää", Roininen painottaa.

Makaronilaatikon paras kaveri

Meiran ketsuppivalikoimasta löytyy monipuolisesti tuotteita: perusketsuppia useassa koossa sekä sydänmerkittyjä tuotteita, joissa on vähemmän suolaa ja sokeria, luomuketsuppia sekä italialaisittain yrteillä maustettua ketsuppia.

"Suomalaisten suosima tapa käyttää ketsuppia on makaronilaatikon kaverina. Näin ketsupin 50-vuotisjuhlavuonna voimmekin todeta, että makaronilaatikko on suorastaan suomalaisten kansallisruokaa. Ruokatrendeissä tämän tyyppiset kotoisat ja tutut perinneruoat ovat nyt nousussa. Ne edustavat lapsuuden turvallisia makumuistoja ja luovat turvallista tunnelmaa", Koroma-Nyström toteaa.

"Me olemme kehittäneet makaronilaatikon reseptiikkaa ja tuoneet perinteiseen makaronilaatikkoon uutta twistiä pizzojen maailmasta aina vegaaniseen soijamakaronilaatikkoon. Ketsuppia käytetään paljon myös burgereissa ja hodareissa sekä erilaisten ranskalaisten dippinä. Kätevät ja hygieeniset annospussit ovat hyvin suosittuja take-away -tuotteissa", Koroma-Nyström tiivistää.

MeiraReseptit 01 24 -4323 1500 x 1000 px

Reseptejä kaikkien makuun

Ota talteen Meiran herkulliset makaronilaatikkoreseptit:


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä