Kehitä ketterästi ja kannattavasti

Hintojen nousu näkyy konkreettisesti ravintolan katteessa ja kuluttajakäyttäytymisessä. Miten navigoida muuttuneessa tilanteessa ja saada asiakas avaamaan kukkaronsa nyörit?

Julkaistu

Ketterän kehityksen liiketoimintamallissa tavoitteena on olla pienillä resursseilla mahdollisimman tuottava. Ravintolassa ketterä kehitys voi tarkoittaa esimerkiksi uuden myynnin aloittamista, siitä kerättävää palautetta ja tuotteen tai palvelun muokkaamista palautteen perusteella.

Muutos johtuu aina jostakin sellaisesta, jota ei osata ennakoida. Yksi ketterän kehittämisen perusperiaatteista on muutoksen hyväksyminen. Iteratiivisessa kehitystavassa epävarmuutta pilkotaan pienempiin, helpommin hallittaviin osiin. Näin suunnan korjaukset ja todellisten tarpeiden nopeampi toteuttaminen ovat mahdollisia.

Ravintoloiden kehityskaarelle on leimallista kokeilukulttuuri ja se, että konsepteja muokataan nopeissakin sykleissä. Menestyvät ravintolat ovatkin proaktiivisia muutoksen tunnistajia ja ilmiöiden synnyttäjiä. Tällaisessa ravintolakonseptissa ei pysyttäydytä vakiintuneessa, vaan rikastetaan omaa toimintaa eri puolilta tulevien syötteiden, ilmiöiden ja maailmantilan kautta.

Korona-aikana ravintoloitsijat keksivät vaihtoehtoisia tapoja harjoittaa liiketoimintaansa ja pitivät näin pyörät pyörimässä. Elinvoimainen ravintola on kykenevä muutokseen. Muutos on jopa elinehto ja henkivakuutus. Kyky mukautua ja muuttua markkinoiden mukana on parasta mahdollista johtamista.

Agendat kuntoon: Tehokkuutta salipalveluun

Hyvä palvelu merkitsee esimerkiksi sitä, että tarjoilu toimii tehokkaasti hyvin rasvatun koneiston tapaan. Jokaisella pöytäkäynnillä on harkittu agenda. "Vie mennessäsi, myy ollessasi, tuo tullessasi", pätee salityöskentelyyn.

Kun asiakas ohjataan pöytään, hänelle myydään samalla alkudrinkki ja otetaan juomatilaus. Ruokalista jätetään luettavaksi. Kun juomat ja leipäkori tuodaan pöytään, otetaan ruokatilaus.

Samalla kun vaihdetaan aterimia tai siistitään pöytää, pyritään tekemään lisämyyntiä: "Maistuisiko jälkiruoan kanssa ravintolan oma artesaanilikööri?"

Asiakkaat esittävät kysymyksiä, jotka toistuvat samanlaisina, kuten "Mikä on päivän kala?" Tekemällä kotiläksyt on mahdollista säästää niin aikaa kuin askelia.

Menu Harri Veckman Matti Holma Foodsteri Kespron tuotekehityskeittiöt, Foodsterit, tarjoavat Kespron asiakkaille mahdollisuuden uudistua, inspiroitua sekä kehittää liiketoimintaa.

Reseptivinkkejä

Kaura-juuressalaattia, raitajuuri- ja keltajuurilastuja

Pienen kaura-juuressalaatin päälle voi asetella erilaisia kasviksia ja juureksia joko raakana, pikkelöitynä tai kevyesti kypsennettynä.

Vaniljavaahtoa, kuningatarhilloa ja hamppucrumblea

Pieni jälkiruoka-annos kruunaa aterian. Juhlakauden kiireisinä hetkinä samettisen pehmeä vaniljavaahto, kirpeänmakeat marjat ja rapea crumble ovat nopeasti esille laitettava jälkiruoka. Helposta jälkiruoasta löytyy monia suutuntumaltaan vaihtelevia elementtejä.

Ostoslistalle:

Psst! Huomasitko astiat?

Artikkelin pääkuvan lautanen on Villeroy & Bochin The Moon -sarjasta. Kulho on Figgjon Pisa-sarjasta. Lisää astiaratkaisuja ammattikeittiöille tarjoaa Astiatukku Kespro.



Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä