Kespro sponsoroi pro 2018 -kilpailun uutta innovaatio-sarjaa

Kespro haluaa olla vahvasti mukana suomalaisen horeca-alan kehityksessä ja tulevaisuudessa. Niinpä Kespro sponsoroi PRO 2018 -kilpailun uutta Innovaatio-sarjaa.

Julkaistu

Teksti

Tuija Heikkilä

Kuvat

Pro2018

Horeca-alan parhaille ammattilaisille vuosittain jaettavat PRO-palkinnot luovutetaan 25. tammikuuta, tällä kertaa 15 sarjassa. Kunkin sarjan kolmesta finalistista voittajan valitsee alan osaajista koostuva puolueeton tuomaristo.

Tänä vuonna kilpailussa on uusi Kespron sponsoroima Innovaatio-sarja. Sen tarkoituksena on löytää alaa uudistava innovaattori tai innovaatio – raikkaiden ajatusten keksijä tai tulevaisuustiimi, alkuunpanija tai mahdollistaja, alaa merkittävästi eteenpäin vievä uusi toimintatapa, palvelu, tuote, teknologia tai liikeidea. Sarjassa on voinut ehdottaa palkittavaksi henkilöä, ryhmää tai yritystä, joka on muuttanut toimialan tai yhteisön toimintatavan ja idean.

Pro-kilpailun patsas

– Kautta aikojen on syntynyt oivalluksia, jotka kehittävät foodservice-alaa. Kespro haluaa olla PRO-kilpailun Innovaatio-sarjalla kannustamassa ja antamassa tukea ja tunnustusta niille kehittäjille, joille se kuuluu, Kespron markkinointijohtaja Hannu Korhonen lupaa.

Innovatiiviset toimijat ovat asiastaan innostuneita ja sille omistautuneita. Innovaatio perustuu tietoon, osaamiseen ja asenteeseen sekä kykyyn yhdistellä niitä uudella tavalla palveluiksi ja tuotteiksi. Samalla intohimolla myös Kespro on kehittämässä merkittävänä toimijana Suomen foodservicemarkkinoita.

– Innovaatiot vievät alaa eteenpäin luoden uutta liiketoimintaa, uusia konsepteja ja uusia ansaintamahdollisuuksia. Kespro elää tulevaisuutta tänään yhdistelemällä olemassa olevat innovaatiot ja tulevaisuuden trendit. Haluamme tehdä yhdessä asiakkaittemme kanssa ulkona syömisestä elämyksellisempää ja vastuullisempaa ja siten suositumpaa ja olla asiakkaittemme rinnalla jakamalla heille arvostusta ja tuomalla huomiota ja näkyvyyttä hyville menestystarinoille, Korhonen sanoo.

LOOP

Suomen ensimmäinen hävikkiruokaravintola taistelee ilmastonmuutosta ja ruokahävikkiä vastaan. Ajatus syntyi kaksi ja puoli vuotta sitten, kun hävikkiruokatapahtuman järjestänyt Johanna Kohvakka kuuli juuri pari lavallista ruokaa pois heittäneeltä kauppiaalta toiveen, että hävikkiruoan kerääjät voisivat organisoitua.

Helsinkiläisessä Loopissa tehdään korkeatasoisia ravintola-annoksia kauppojen hyvälaatuisesta hävikistä. Kokkien tulee olla luovia, koska raaka-aineet ovat joka päivä yllätyksiä. Myös Loopin kustannusrakenne eroaa normaaliravintolasta, sillä raaka-aineiden hankinnan aiheuttama logistiikka ja käsittely tulevat kalliiksi. Loop sai tukea Euroopan sosiaali-rahastolta vaikeasti työllistyvien työllistämiseen, 736 suo-malaista uskoi hankkeeseen joukkorahoituksella. Ylijäävä ruoka, noin 70 prosenttia, toimitetaan hyväntekeväisyyteen.

Loopissa työskentelee kymmenkunta vakinaista työntekijää sekä työharjoittelijoita ja -kokeilijoita.

‒ On mahtavaa olla ehdolla, hankepäällikkö Johanna Kohvakka hehkuttaa.

Ravintolaryhmä

Ostoista Antellilla vastannut Mikael Kekki sai ajatuksen: hän ryhtyy tarjoamaan palvelua, johon liittymällä ravintolat ja muut alan toimijat hyötyvät yhteisistä ostoista. Vastaavaa toimintaa, jossa joku hoitaisi yksityisten ravintoloiden puolesta kilpailutukset ja sopimukset, ei ollut. Ravintoloitsijoille kilpailutus hintavertailuineen ja sopi-muksineen on usein hankalaa ja aikaa vievää. Myös määrällä on merkitystä. Mitä enemmän asiakkaita on yhdessä, sitä paremmaksi neuvotteluvaltti hinnoista kasvaa, ja ryhmä tuo kasvavalla kaupalla etua myös tavarantoimittajille, tuottajille ja tukuille.

Kekki tarjoaa muitakin ravintolan kehittämiseen ja hankintoihin liittyviä palveluja. Jo ensimmäisen toimintavuoden aikana ravintolat ovat nähneet keskittämisen edut ja toiminta on otettu hyvin vastaan.

Mikael Kekki pyörittää Ravintolaryhmää yrittäjänä ja ainoana työntekijänä.

‒ Tuntuu hyvältä saada huomiota ja arvostusta. PRO-ehdokkuus auttaa saamaan uudelle idealle uskottavuutta, Kekki iloitsee.

The BOX

Elämyskonsepti The Box tarjoaa hotelli-, ravintola-, matkailu- ja elämysalalle mahdollisuuden uudenlaisen teknologian hyödyntämiseen ja mittaamiseen palvelumuotoilussa, markkinoinnissa, tuotesuunnittelussa ja -kehityksessä sekä kohderyhmätestauksessa. Tapahtumien osallistujien aisteihin vaikutetaan muun muassa tilaratkaisuilla, visuaalisilla elävillä projisoinneilla, tuoksuilla ja äänillä.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun ja Tekesin hankkeessa syntyy niin sanotun rikastetun todellisuuden palveluympäristöjä. Ensimmäisiä nähtiin vuonna 2016 Gastro-messuilla ja Ähtärin pandalanseerauksessa sekä vuonna 2017 Jyväskylän MM-rallissa ja Lapland Hotels Tampereessa, jossa kävi virtuaalinen joulupukki – tai osanottajat ”vierailivat” pukinpajassa Napapiirillä.

Haaga-Heliassa hanketta vetävät projektipäällikkö Pasi Tuominen, Teemu Moilanen, Mario Passos Ascenção, Eeva Puhakainen ja Sami Rekola.

‒ On hienoa, että jengi näkee The Boxissa mahdollisuuden. Olemme nöyriä ja kiitollisia, Eeva Puhakainen kiittelee ehdokkuudesta.

Edit 26.1.2018: PRO2018-innovaatio-voittajasta The BOX:sta voit lukea lisää täältä >>

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä