Mestarikoulu 2024 voittajat Jenni Poola ja Kuro Tomperi

Mestarikoulu-kilpailussa Jenni Poola ja Kuro Tomperi valmistivat maistuvia subeja, herkullista possua ravioleineen ja huippujälkkäriä. Kisa toi lisää kokemusta.

Julkaistu

Teksti

Tarja Västilä

Kuvat

Sami Heiskanen

Tunnelma on katossa, kun Mestarikoulu-kilpailijat kamppailevat paremmuudesta Gastro Helsinki -tapahtumassa. Seitsemästä parista neljän joukkoon finaaliin yltäneet Jenni Poola ja Kuro Tomperi pistävät kaiken peliin.

”Kilpailu on hyvä mahdollisuus haastaa itsensä, saada lisää kokemusta ja parantaa paineensietokykyä”, Poola määrittelee.

”Ravintola-alalla ei ole koskaan tylsää.”

Kaksikko opiskelee toista vuotta ravintola- ja cateringalaa Omniassa Espoossa. Koulun voisi suorittaa kahdessa vuodessa, mutta kaksikko aikoo venyttää valmistumistaan. Syykin on selvä: puoli vuotta valmistumisesta voi vielä osallistua kisoihin. Kokemus olisi arvokasta.

Kasviksia, ravioleja ja jälkkäriä

Poola ja Tomperi suunnittelivat ensin kilpailu­annoksensa koulussa, sitten läpäisivät semifinaalit ja selviytyivät voittajina finaalista.

Aluksi kisassa piti valmistaa 12 subia, joista puoleen härkis oli pakollinen ainesosa. ”Siitä tuli texmex-tyyppinen. Toisista subeista teimme kasvisversion, jotta erottuisimme muista kilpailijoista”, Tomperi kertoo.

MN 3 24 Nuori osaaja 2 Kuro Tomperi

Kasvissubi erottuikin, sillä muut parit käyttivät kalaa täytteenä. Pääruoan pakollisina raaka-aineina olivat Reinin Lihan Mallaspossun ulkofilee ja kasvatettuja sieniä Kespron valikoimista. Omnialaiset ryydittivät possua valkosipulilla, pikkelöivät sieniä ja tekivät sieniliemen.

Pääruoan kruunasivat Tomperin tuorepastasta tekemät raviolit, joiden sisältä lautaselle valunut keltuainen keräsi kiitosta. Yksi ravintoloitsija päätti jopa napata Kuron raviolit oman ravintolansa listoille.

Jälkiruoaksi haluttiin tehdä hiukan monimutkaisempi ja erottuva annos. Pakollisista omenasta ja kaurasta kaksikko valmisti omena-vaniljaleivoksen sekä omena-kaurajäädykkeen marenkeineen ja kauracrumpleineen. Jälkiruoka oli koko kilpailun paras.

Ruoan tekeminen kiinnostaa

Molemmat ovat viihtyneet koulussaan mainiosti. Tomperin ykkösvalinta olisi ollut leipuri-kondiittorilinja, mutta siihen koulutukseen hän aikoo hakea myöhemmin. Työkokemustakin on molemmille kertynyt työharjoittelun ja kesäduunien kautta.

”Viihdyn ravintola-alalla – koko ajan saa tehdä jotain eikä tarvitse vain seisoskella. Voi tehdä montaa asiaa samaan aikaan ja syödäkin samalla”, Tomperi toteaa.

MN 3 24 Nuori osaaja 3 Jenni Poola

Poola tekee ruokaa vapaa-ajallaankin. Tulevaisuudessa hän haluaisi olla töissä hyvässä à la carte -ravintolassa. ”Haaveena on perustaa oma ravintola sitten isompana. Ruoan tekeminen on aina kiinnostanut ja kiinnostaa jatkossakin.”

Ainakin Poolan ja Tomperin kohdalla toteutuu Mestarikoulun tavoite, jonka mukaan kilpailun tarkoitus on kasvattaa ravintola-alan vetovoimaisuutta nuorten keskuudessa.

Mestarikoulu

Ketkä?

Omnian opiskelijat Jenni Poola ja Kuro Tomperi voittivat Mestarikoulu-kilpailun, jossa Kespro oli yhteistyökumppanina.

Mitä?

Food Camp Finland kumppaniverkostoineen järjestää Mestarikoulun joka toinen vuosi. Se on tarkoitettu Suomen ravintola-alan oppilaitoksissa opiskeleville tai jo kokeiksi valmistuneille restonomiopiskelijoille.

Missä?

Kilpailu järjestettiin maaliskuussa Gastro Helsinki 2024 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä