Mia Haavisto: "Vastuullisuuden uusia tuulia"

EU:n vihreän kehityksen ohjelma mullistaa yritysten vastuullisuussääntelyn. Kespro reagoi uudistukseen, tuottaen asiakkailleen tarvittavaa tietoa ja tukien heitä vastuullisuudessa.

Julkaistu

Päivitetty

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

1

Ovatko termit CSRD, EUDR, EUTR, CBAM, PPWR, SUP, EPR tuttuja? Kyse on nimittäin uudistuvasta vastuullisuuslainsäädännöstä, jonka taustalla on EU:n vihreän kehityksen ohjelma. EU:n kiristyvä vastuullisuussääntely vaatii käytännön toimia koko arvoketjussa – niin meillä Kesprossa kuin meidän asiakkaillamme ja kumppaneillammekin. Jos tähän asti yritysten vastuullisuustekemisessä on ollut enemmän liikkumavaraa, niin eipä ole enää! Vastuullisuuslainsäädäntötsunami tuo tullessaan uutta sääntelyä vastuullisuuteen ja pakottaa toimijat huomioimaan vastuullisuuden lakivaateet omassa toiminnassaan.


2

Kyse on isosta kokonaisuudesta, ja olemmekin Kesprossa käynnistäneet jo hyvän aikaa sitten työn uusien vaateiden huomioimisessa omassa toiminnassamme. Tämän lisäksi teemme aktiivisesti työtä uusien vaateiden tulkitsemiseksi, jotta voimme auttaa asiakkaitamme saamaan asianmukaiset tiedot Kesprosta ostettujen tuotteiden osalta. Haluamme tukea asiakkaitamme eri keinoin myös osaamisen lisäämisessä.

3

Haluamme auttaa asiakkaitamme myös muissa kuin näissä lakisääteisissä asioissa. Olemme kuunnelleet toiveita herkällä korvalla, ja viime aikoina on tehty monia hienoja uudistuksia vastuullisuuden saralla. Viime vuonna saimme Raportit-palveluumme asiakkaille nähtäville ostojen kotimaisuusasteen ja tuoteryhmätasoiset hiilijalanjäljet sekä uusimpana kuljetusten hiilijalanjäljen. Kespron uusiin Raportit-, Toimitus- ja Reseptit-palveluihin voi tutustua maaliskuun alussa starttaavalla Taste & Inspirations -tapahtumakiertueella eri paikkakunnilla.

Kannattaa pysyä Kespron kelkassa ja seurata Kespron viestintäkanavia, jotta saa ajantasaista tietoa muuttuvasta vastuullisuuslainsäädännöstä, ja muustakin vastuullisuustekemisestä. Tehdään yhdessä ulkona syömisestä vastuullisempaa!

Mia Haavisto

Laatu- ja vastuullisuusjohtaja, Kespro

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä