Mocktailien maihinnousu

Alkoholittomien juomien kysyntä kasvaa ja samalla tarjonta monipuolistuu. Alkoholittomiin juomiin panostaminen on osoitus hyvästä palvelusta ja se kannattaa myös bisnesmielessä.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Kespron signature-mocktailit

Katso Kespron signature-mocktailien reseptit!

MN 3 24 Inspiraatio Persoonallinen kattaus 2 mocktailit

Hyvinvoinnin tähden

Terveyden ja hyvinvoinnin trendit heijastuvat myös suomalaisten juomatapoihin, siksi kiinnostus alkoholittomia ja vähäalkoholisia juomia kohtaan kasvaa vauhdilla. Sober curious -elämäntapa kiehtoo etenkin z-sukupolvea, mutta alkoholittomia juomia kuluttavat myös he, jotka nauttivat myös alkoholia.

Kasvava kysyntä luo tarjontaa, mutta alkoholittomilta juomilta osataan jo odottaa laatua, elämyksellisyyttä ja valinnanvaraa. Enää ei riitä, että baarissa on tarjolla yksi alkoholiton olut. Kattava valikoima ja alkoholittomiin juomiin panostaminen on osoitus hyvästä palvelusta ja ajan hermolla olemisesta.

Alkoholittomissa on vaihtoehtoja

Alkoholittomat oluet ovat jo vakiinnuttaneet paikkansa kuluttajien huulilla, ja valikoiman kasvaessa niiden maku ja laatu on parantunut huomattavasti. Tarjolla on paljon vaihtoehtoja oluiden lisäksi myös viineissä ja siidereissä. 

Alkoholittomat cocktailit, eli mocktailit, ovat trendanneet jo pidemmän aikaa, ja niiden suosio on lisääntynyt entisestään. Alkoholittomien tisleiden avulla mocktaileihinkin saadaan aidon cocktailin puraiseva terävyys.

Alkoholiton drinkki osaksi valikoimaa

Mocktailit ovat loistava tapa tarjota vaihtoehtoja niille, jotka haluavat nauttia rakennetuista juomista ilman alkoholia. Tarjoamalla laadukkaita ja tyylikkäitä alkoholittomia vaihtoehtoja, ravintola osoittaa huolehtivansa kaikkien asiakkaidensa tarpeista. Sober curious -elämäntapa on suosittu etenkin nuorempien sukupolvien keskuudessa.  

Mocktailit houkuttelevat myös niitä, jotka haluavat kohtuullistaa juomistaan tai eivät käytä alkoholia lainkaan. Asiakkaat arvostavat mocktailien valmistukseen tarvittavaa käsityötä ja tuoreita raaka-aineita. Laadukkaat mocktailit voivat olla yhtä elämyksellisiä kuin alkoholilliset drinkit.

Enemmän bisnestä alkoholittomilla juomilla

Luomalla oman signature-mocktailin tai tarjoamalla suosittujen cocktailien virgin-versioita tarjonta pysyy mielenkiintoisena ja lunastaa myös alkoholittomien asiakkaiden toiveet. Syitä holittomuudelle voi olla lukuisia tai ei ollenkaan – ravintolan etu on tarjota myös heille juomia, jotka saavat asiakkaat viihtymään ja ostamaan lisää.

Varautumalla alkoholittomalla juomalistalla ravintola varmistaa kannattavuutensa myös aikana, jolloin alkoholin kulutus laskee. Suunnitelmallinen alkoholittomien juomien tarjonta varmistaa tyytyväiset asiakkaat ja elämyksellisen ravintolakokemuksen kaikille juomien prosentteihin tuijottamatta. Ravintola saa myös paremman ansainnan tarjoamalla listahinnaltaan vettä ja virvoitusjuomia arvokkaampia juomatuotteita.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä