Tavoittavatko virtuaalimessut foodservice-messujen tunnelman?
Kespron blogissa Hannu Korhonen: "Korona-aika on ollut haastava ja todellinen tragedia koko foodservice-kentälle Suomessa. Hopeareunuksena se on laittanut innovointivaihteen päälle. Kespron messut ovat uusien lähtöjen keksimisestä yksi osoitus."
Julkaistu
Teksti
Hannu Korhonen
Kuvat
Kespro
Jo yli vuoden ajan lähes kaikki suuremmat messut Suomesta ovat joutuneet peruuttamaan suunnitellut tapahtumansa. Vastauksena tähän Kespro järjestää Suomen ensimmäiset virtuaaliset foodservice-messut 27.4. Food & Inspirations virtuaalimessuillamme autamme markkinaa palautumaan mahdollisimman nopeasti ja toisaalta isona toimijana pystymme koeajamaan tämän tyyppisten virtuaalimessujen toimivuutta foodservice-markkinassa.
Vaikka muilla toimialoilla virtuaalimessut ovat jo vakiintuneet, meillä foodservice-alalla olemme ensimmäinen yrittäjä. Haasteet ovat isot messujen tekemisessä osallistujille mahdollisimman hyödyllisiksi - ravintola-alalle tyypillistä aspektia, eli tuotteiden maistatusta kun ei voida juuri järjestää. Haasteet on kuitenkin selätetty ja virtuaalimessut pystytetään toivottavasti messuvieraiden toivomalla tavalla. Innolla odotan jo messuvieraiden palautetta.
Kespron virtuaalimessuja on rakennettu jo kuukausien ajan pieteetillä ja sen ohjelman laadukkuuteen on ollut pakko kiinnittää huomiota. Toisin kuin normaaleilla messuilla, virtuaalimessuilla kävijän poistumiskynnys on alempana ja helpompaa, joten virtuaalimessujen ohjelman tulee siksi olla mahdollisimman tiukkaan hiottua. Myös tiivistämisen taito on tärkeää virtuaalimessuilla. Kukaan ei jaksa istua koneen ääressä kovin pitkään, jollei mielenkiintoisia ärsykkeitä ole saatavilla. Siksi esittelyt ja asiat on tiivistetty mahdollisimman hyvin ja mahdollisimman informatiiviseen muotoon. Messujen juontajan ja oheisohjelman valinnalla on myös merkitystä – niiden tulee yhtä kaikki olla kiinnostavia ja innostavia.
Mutta kun koronasta päästään yli aikanaan, mikä on virtuaalimessujen tulevaisuus? Messu- ja tapahtumajärjestäjien Taloustutkimuksella teettämä tuore selvitys osoittaa, että messutoiminnan pysähdys pandemiavuonna 2020 leikkasi 80 prosenttia messujen ympäristölleen tuomista tulo- ja työllisyysvaikutuksista. Euroissa pudotusta edellisvuoteen on liki puoli miljardia. Luvut osoittavat, että messutoiminnalla on tärkeä rooli suomalaisessa yhteiskunnassa ja suomalainen elinkeinoelämä on ollut perinteisesti innokas messujen järjestäjätaho. Eri puolilla Suomea järjestetään normaalivuosina yli 150 messut, pienempiä messumaisia tapahtumia vielä enemmän, kuten Kespron Taste & Inspirations tapahtumat.
Kespron ensimmäiset virtuaalimessut osoittavat, miten ravintola-ala haluaa jatkossa uutuuksiin tutustua ja verkostoitua. Voi olla, että tulevaisuudessa osa foodservice-alan tapahtumistakin rantautuu pysyvästi verkkoon – tai sitten ei.
Korona-aika on ollut haastava ja todellinen tragedia koko foodservice-kentälle Suomessa. Hopeareunuksena se on laittanut innovointivaihteen päälle. Kespron messut ovat tällaisesta uusien lähtöjen keksimisestä yksi osoitus. Muistetaan, että hyvistä ideoista yleensä yksi kymmenestä lähtee lentoon. Virtuaalimessut saattavat hyvinkin olla tällaiset.
Hannu Korhonen
Markkinointijohtaja
Kespro
Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.
Tule asiakkaaksiAsiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.
Tilaa Kespronetistä