Ammattilaisen avaintuotteet bistroruokaan

Viime vuosina bistrojen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti. Bistrojen vetovoima perustuu rentoon ilmapiiriin ja helposti lähestyttävään ruokaan, joka houkuttelee asiakkaita piipahtamaan spontaanisti syömään.

Julkaistu

Teksti

HKFoods

Kuvat

HKFoods

Kaupallinen yhteistyö

HKFoods

Avaintuotteita bistrotyylin keittiössä ovat naudan sisäpaisti, burgerijauheliha ja broilerin rintafilee. HKFoodsin raaka-ainevalikoimassa on suomalaisia ensiluokkaisia lihatuotteita eri valmistusasteissa. Monet liharaaka-aineet voidaan toimittaa valmiiksi kypsennettyinä, puhdistettuina tai leikattuina. Tämä säästää keittiön työaikaa varmistaen samalla tasalaatuisen lopputuloksen.

”Hampurilaispihvin voi jauhaa itse alusta asti. Sen voi myös ostaa valmiiksi muotoiltuna tai jopa paistettuna. Omat toimintatapansa tuntien tietää, mikä työvaihe kannattaa tehdä itse ja missä kannattaa käyttää esimerkiksi valmiiksi muotoiltuja hampurilaispihvejä”, kehityspäällikkö Sami Rekola vinkkaa.

HK Nauta tartar

Ruokalista, joka vaihtuu ja joustaa

Bistroruoka on konstailematonta ja huolella valmistettua. Ruokalistoilla on usein gastronomian klassikoita ja tyyliin kuuluu päivittäin vaihtuvat erikoisannokset sesonkien ja saatavuuden mukaan. Ruokalistalla voi mainita esimerkiksi vain pääraaka-aineen ja sen valmistustavan. Lisäkkeillä menu on yhdistettävissä sesonkiin tai asiakas voi valita ne itse.

Kannattaa myös kokeilla eri valmistusasteiden tuotteita eri ruokalajeihin ja hyödyntää tuotteita monipuolisesti. Esimerkiksi HK Porsaan kypsä luuton ribs on valmiiksi kypsennetty lihaisa kylkiviipale, joka sopii lihaisiin kastikkeisiin, leivän tai burgerin väliin ja vaikkapa grilliplatteriin.

HK Kariniemen kanamakkarapata

Reilun ronskia ruokaa

Pikavoittoja bistroruoankaan parissa ei ole otettavissa, sillä myös selkeän ja yksinkertaisen ruoan täytyy olla mietittyä ja hyvin valmistettua. HKFoods tarjoaa yhdessä Kespron kanssa kattavan valikoiman suomalaisia huippuluokan raaka-aineita, jotka tekevät rentojen ruokalajien ideoimisesta ja valmistamisesta mahdollista. Monipuolisen valikoiman tarkoituksena on inspiroida ravintoloita ja keittiöitä kokeilemaan uusia reseptejä sekä muokkaamaan perinteisiä annoksia uudelle tasolle.

HK Naudan entrecote ja bearnaisekastiketta

"Bistroilmiö näkyy vahvasti tuotteiden kysynnässä. Lajille tyypillisimpiä raaka-aineita ovat esimerkiksi nopeasti kypsyvät pihvit ja leikkeet, naudan entrecôte ja siipikarjan mehevät paistileikkeet", HKFoodsin kehityspäällikkö Sami Rekola kertoo.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä