Matala-alkoholiset viinit myös Kespron valikoimassa

Tuore alkoholilain muutos tuo enintään 8,0 tilavuusprosenttia etyylialkoholia sisältävät, käymisteitse valmistetut alkoholijuomat vähittäiskauppoihin. Matala-alkoholiset viinit ovat saatavilla myös Kespron valikoimissa.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Hallitus uudistaa alkoholipolitiikkaa vastuullisesti eurooppalaiseen suuntaan ja jatkaa vuonna 2018 tehtyä alkoholilain kokonaisuudistusta. Nyt eduskunta on hyväksynyt lain enintään 8-prosenttisten alkoholijuomien vapauttamisesta myyntiin ruokakauppoihin.

Myös Juomatukku Kespron valikoima laajenee matala-alkoholisilla viineillä sekä vahvemmilla oluilla ja siidereillä. ”Uusia matala-alkoholisia viinejä on listattu Keskon valikoimiin lähes kaksisataa ja valikoima laajentuu kysynnän myötä", kertoo Juomatukku Kespron tuotepäällikkö Annakaisa Virtanen. Valtaosa matala-alkoholisista viineistä on valko-, rosee- ja kuohuviinejä. Tuotteista osa on luontaisesti matala-alkoholisia ja osasta on poistettu alkoholia.

Trendit näyttävät siirtymää keveyteen

Maailman viinitrendeissä näkyy jo siirtymää raikkaampiin ja kevyempiin vaihtoehtoihin. Suosio liittyy laajempaan ilmiöön, jossa kuluttajat arvostavat keveyttä, lisäksi alkoholin kulutus on kääntynyt laskuun. Nähtäväksi jää miten lakiuudistus vauhdittaa tätä trendiä Suomessa.

Matala-alkoholiset viinit ravintoloissa

Mitä hyötyjä matala-alkoholisista viineistä on sitten ravintoloille? ”Kevyet ja matala-alkoholiset viinit sopivat mainiosti esimerkiksi terassilla myytäviksi, mutta myös ruoan kanssa nautittavaksi”, Annakaisa vinkkaa. ”Matalampi alkoholipitoisuus viineissä tarjoaa myös lisää vaihtoehtoja niille, jotka haluavat vähentää alkoholin kulutustaan, mutta nauttivat mielellään viiniä esimerkiksi ruoan kanssa”.

Matala-alkoholisten viinien kohdalla nousee esiin myös veroetu. Valmistevero niin sanotuilla tavallisilla viineillä on lähes 47 % korkeampi kuin yli 5,5, mutta enintään 8 tilavuusprosenttia alkoholia sisältävillä viineillä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että valmisteveroa maksetaan matala-alkoholisesta viinistä 2,31 €/pullo (75 cl), kun tavallisella viinillä valmisteveron osuus on 3,42 €/pullo.

Huomioita matala-alkoholisiin viineihin liittyen

  • Tuotteisiin tulee merkitä vähimmäissäilyvyysaika, jos on kyse rypäletuotteista, joille on tehty alkoholin poistamista koskeva käsittely, ja joiden todellinen alkoholipitoisuus on alle 10 tilavuusprosenttia.

  • Alkoholin poistaminen on osa tuotteen valmistusprosessia. Tästä syystä alkoholin poistaminen Suomessa valmiista viinistä aiheuttaa muutoksen tuotteen nimeämiseen. Tällaisessa tapauksessa tuotetta ei saa kutsua viiniksi, josta alkoholi on poistettu tai poistettu osittain. Tuotteen pakkauksessa tuote on nimettävä tällöin esimerkiksi alkoholijuomaksi tai rypäleistä valmistetuksi alkoholijuomaksi.

  • Luomuviiniä ei voida kutsua luomuviiniksi, jos siitä on alkoholi poistettu tai osittain poistettu, sillä alkoholin poistamiseen liittyvää käsittelyä ei ole hyväksytty luomulainsäädännössä.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä