Täydellinen pasta mereneläville

Klassiset italialaiset seafood-pastat yhdistetään syystä juuri tiettyihin pastalajeihin. Vaihtoehdot maukkaisiin mereneläväpastoihin löytyvät Kesprosta ja Kalatukku E. Erikssonilta.

Julkaistu

Päivitetty

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Pasta on monen ravintolan suosikki sen edullisen hinnan, monipuolisuuden, pitkän säilyvyyden ja ennen kaikkea kysynnän vuoksi. Pastalajin ja merenelävän sopivuus keskenään riippuu puolestaan pastan koosta, muodosta ja mausta – eikä italialaisia perinteitäkään voi unohtaa.

Suuret ja paksut pastat, kuten penne ja rigatoni, sopivat erityisesti kookkaammille äyriäisille, kuten hummerille ja kalmarille. Ne kestävät hyvin myös raskaammat pastakastikkeet.

Pienemmät ja pehmeämmät pastat, kuten spagetti, fettuccine ja linguine, sopivat parhaiten kevyemmille kastikkeille ja herkemmille mereneläville, kuten simpukoille, ostereille ja pienille ravuille. Linguinella on juuret Italian Ligurian rannikkoalueella, missä merenelävät ovat yleinen raaka-aine. Tästä syystä linguinea käytetään usein tomaatti- tai öljypohjaisten kastikkeiden kanssa, joihin sekoitetaan erilaisia simpukoita ja katkarapuja.

Vinkit!

Partaveitsisimpukan kuori on terävä. Älä kypsennä sitä pastan joukossa, ettei kuorenpaloja sekoitu annokseen.

Valitse aina tuhdille kastikkeelle tukeva pasta ja kevyelle hennompi – olipa kastikkeen proteiini mikä hyvänsä. Kesprossa on kattava valikoima inspiroivia, erilaisia kuiva- ja tuorepastoja.

Juomasuositus

Terres de Caillottes Pouilly Fumé 75 cl 13 %, Ranska, 24,50 e plo

Keskitäyteläinen, hapokas, mineraalinen, sitruksinen, herukkainen ja pitkä.

Lautaset

Villeroy & Boch Blossom-sarja, Astiatukku Kespron tilausvalikoimaa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä