Vastuullisesti valmistettu juoma maistuu parhaimmalta
Sinebrychoff on sitoutunut Carlsberg-konsernin kunnianhimoiseen Together Towards ZERO –ohjelmaan, jossa panimot sitoutuvat muun muassa poistamaan hiilidioksidipäästöt panimoissaan kokonaan ja puolittamaan vedenkäyttönsä panimoissaan vuoteen 2030 mennessä.
Julkaistu
Kuvat
Sinebrychoff
Kylmä olut lämmittää panimon
Vuonna 2016 panimolle asennettiin lämmön talteenottolaitteisto. Lämmön talteenotto on vähentänyt Sinebrychoffin hiilidioksidipäästöjä merkittävästi
Lämpöpumppujen avulla saadaan kerättyä talteen jopa 15 000 megawattituntia vuodessa, ja talteen otetulla lämmöllä lämmitetään panimon kiinteistöt 83-prosenttisesti. Loput tuotantoprosessien ja lämmityksen tarvitsemasta energiasta ostetaan Keravan Energialta, ja se on tuotettu puuhakkeella, turpeella ja maakaasulla. Käytetty sähkö on ostettu nollapäästöiseksi vesivoimasertifikaateilla. Vuonna 2017 Sinebrychoffin lämmönkulutus aleni noin 40 GWh:sta noin 32 GWh:iin.
Lisäsäästöjä tavoitellaan prosessien jatkuvalla tehostamisella ja optimoinnilla. Hiilivapaaksi panimoksi vuoteen 2022 mennessä päästään esimerkiksi korvaamalla fossiilisilla raaka-aineilla tuotetun lämpöenergian osuuden uusiutuvan energian sertifikaateilla. Suomen kolmanneksi vanhin yhtiö tutkii myös mahdollisuutta rakentaa biovoimala panimon yhteyteen.
Pääosa Sinebrychoffien juomien valmistuksen ja jakelun aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä muodostuu muualla kuin panimossa: valmistuksen osuus on ainoastaan 7 %.
Vähemmän on enemmän – pakkauksia optimoidaan
Pakkausten osuus tuotantoketjun hiilidioksidipäästöistä on 39 %. Sinebrychoffilla on kehitetty ja tehostettu pakkausmateriaaleja ja niiden käyttöä vuodesta 2008 alkaen osana Carlsberg-konsernin pakkausstrategiaa. Pakkaussäästötvuonna 2017 olivat yhteensä 597 000 kiloa. Tavoitteet ylitettiin yli viisinkertaisesti, kun alkuperäinen tavoite oli 115 000 kiloa.
Sinebrychoff saavutti merkittävät säästöt muovien käytössä uudistamalla virvoitusjuomien kierrätysmuovipullot. Lokakuusta 2017 alkaen Coca-Colat ja muut virvoitusjuomat on pakattu pulloihin, joiden kierreosa on neljä millimetriä matalampi kuin ennen. Kaulaltaan matalammissa pulloissa on myös matalammat korkit.
Uudistuksen myötä Sinebrychoff käyttää juomapakkauksissa yli 580 000 kiloa vähemmän muovia vuodessa, mikä vastaa määrältään yli 24 miljoonassa puolen litran Coca-Cola-pullossa käytettyä muovia. Kaikki uudet pullot ovat edelleen pantillisia ja kierrätetään käytön jälkeen materiaalina uudelleen.
Itämeri-ystävällinen olut
Vuodesta 2015 Sinebrychoff on tehnyt yhteistyötä Baltic Sea Action Groupin (BSAG) kanssa käyttääkseen omaa osaamistaan Itämeren parantamiseen. Oluen tuotanto alkaa ohran viljelyllä ja oikein tehty maanviljelys on Itämeren hyvinvoinnin kannalta keskeinen tekijä. Yksi Itämeren suurimmista uhista on rehevöityminen, joka johtuu ravinteiden liiallisesta kertymisestä mereen. Maatilojen auditointi tukee ja edistää hyviä käytäntöjä.
Vuoden 2017 loppuun mennessä Viking Malt oli auditoinut 20 % kaikista sopimusviljelijöistään. Kaiken kaikkiaan tiloja on auditoitu 80. Auditoinneissa selvitetään muun muassa maaperän tilan parantamista kastelunhallinnalla, hukkalannoittamisen vähentämisellä ja viljelykierrolla. Vuonna 2016 valmistui myös ensimmäinen Itämeri-ystävällinen olut. Sinebrychoffin Jouluoluen tuotannossa on pystytty jo useamman vuoden jäljittämään ohran tuotanto yhdelle tilalle, joka on auditoitu ja täyttää nyt myös BSAG:n vaatimukset Itämeri-ystävälliselle tuotteelle.
Olut kuplii Coca-Cola-juomissa
Toisena osana Sinebrychoffin sitoumukseen BSAG:lle kuuluu panimon kehittäminen mm. hiilidioksidin kierrättämisen ja vedenkäytön osalta. Oluen tuotannossa syntyvä hiilidioksidi otetaan talteen ja kierrätetty hiilidioksidi voidaan käyttää uudelleen virvoitusjuomien hiilihapottamisessa – Coca-Colassa siis kuplii esimerkiksi Karhu-oluen puhdistettu hiilidioksidi! Hiilidioksidiomavaraisuustavoite tälle vuodelle on 50 %.
Sinebrychoff haluaa osaltaan varmistaa, että Suomessa voidaan nauttia hyvistä kotimaisista panimojuomista pitkään.
Lue lisää Sinebrychoffin vastuullisuustavoitteista >>
198-vuotias Sinebrychoff on Suomen johtava oluiden, siidereiden sekä virvoitus- ja energiajuomien valmistaja, joka tarjoaa myös kattavan valikoiman kansainvälisiä oluita ja yhteistyökumppaniensa kautta laajan valikoiman muita alkoholijuomia. Sinebrychoff aloitti panimotoiminnan 1819 ja on tänään Pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen vanhin elintarvikealan yritys. Sinebrychoff on The Coca-Cola Companyn lisenssiyhteistyökumppani Suomessa ja osa kansainvälistä Carlsberg-konsernia.
Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.
Tule asiakkaaksiAsiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.
Tilaa Kespronetistä